-
Innsamling av klær
Du kan nå levere inn klær i rådhusets åpningstid
Stor aktivitet i 2024
Virksomheten Frivillighet og Møteplasser har lagt bak seg et aktivt, spennende og krevende år da det har vært langtidssykdom blant ansatte, stor etterspørsel og pågang fra brukere, og mange aktiviteter og arrangement.2024 har vært nok et år med rekordmange aktiviteter og utlån av fritidsutstyr i BUA. På slutten av året er det registrert rundt 640 frivillige som bidrar på våre ulike aktiviteter, og tillegg er det et godt og konstruktivt samarbeid med flere lag og foreninger. Totalt er det gjennomført over 3750 aktiviteter og oppdrag, og over 12 500 frivillige timer. I BUA er det lånt ut 3500 utstyrsenheter som er en 30% økning fra forrige år.
Frivilligsentralen jobber med å skape møteplasser og sosiale lavterskelarenaer. Frivilligsentralene stimulerer til giverglede og frivillig innsats og spiller på lag med frivillige organisasjoner i lokalsamfunnene. BUA og vår fritidskonsulent gjør det enklere for innvandrere, barn og unge å prøve flere eller nye aktiviteter innen sport og friluftsliv, og det bidrar til bedre folkehelse, integrering, miljø og fysisk aktivitet blant innbyggerne i kommunen.
Frivilligsentralene, BUA, Home-Start og fritidskonsulenten formidler ulike aktiviteter og oppdrag som økonomisk rådgivning, følgetjeneste, familiekontakter, språk- og kulturverter, besøks- og turvenner, seniornetthjelp, stasjonsvenner, strikke- og trimgrupper, fritidsaktiviteter, besøksbaby, kles- og matutdeling m.m.
Våre 5 seniorsentre er godt besøkt, og har alt fra 20 til 80 besøkende. Seniorsentrene har egne styrer, og får tilskudd til drifta via Frivilligsentralen. Det er to fellesmøter i året der vi inviterer lederne, og planlegger sesongens program. Vår fritidskonsulent har introdusert sentrene for ExorLife, som er et program som fremmer fysisk aktivitet og velvære for eldre. Gjennom veiledning og praktiske øvelser har han hjulpet dem med å bli kjent med programmet og delta i tilpassede treningsaktiviteter. Målet er å styrke både fysisk helse og sosial trivsel blant eldre i lokalsamfunnet.
Vi har matservering i fellesarealene i omsorgsboligene på Bjørkelangen hver tirsdag. Turgruppa 50+ møter fast på Bjørkelangen stasjon hver onsdag kl. 10:00. Gruppa går på ulike steder i kommunen. Det har vært veldig god deltakelse, og stadig flere blir med. I gymsalen på Rømskog er det en trimgruppe for eldre og linedancegruppe hver mandag.
Vi har vaffeltorsdag hver uke på Bjørkelangen stasjon fra 12:00 til 14:00 der frivillige stiller som stasjonsvenner. Stasjonsvennene steker vafler og serverer kaffe og te, og prater med de fremmøtte. Vi har tilsvarende tilbud på Stua i Rømskog en torsdag i måneden. En hyggelig og uformell aktivitet som betyr mye for mange.
I samarbeid med Bjørkelangen videregående skole og elever ved helse- og oppvekstfag tilbyr vi seniornetthjelp en torsdag i måneden. Elevene hjelper til med det du lurer på i den digitale verden som for eksempel å laste ned en app på telefonen, lage en e-postkonto, bestille bussbilletter, bruk av sosiale medier og så videre. Det er en-til-en-veiledning og tilbudet er gratis.
Det tilbys nå ukentlig språkkafé, annenhver uke på Aurskog og Bjørkelangen. Språkkafeen på Aurskog ble etablert i 2024. Språkaféen på Bjørkelangen er et samarbeid med biblioteket, og har eksistert i flere år. Kaféene har blitt et viktig samlingspunkt hvor flyktninger kan praktisere norsk i en uformell setting. I løpet av 2024 er det etablert en småbarnsgruppe på Aurskog som gir muligheter for utfoldelse gjennom lek, musikk og bevegelse. Dette tiltaket har vært svært populært og bidrar til tidlig integrering i et inkluderende miljø.
Det blir samlet inn klær, utstyr og forbruksvarer til flyktninger og andre trengende som vi deler ut med hjelp av frivillige. Vi har også et samarbeid med Matsentralen Oslo om å hente mat hver uke. Dette er et lavterskeltilbud der vi ikke skal ha noen begrunnelse fra dem som ønsker hjelp, men stole på at det er reelle behov. Det var over 460 personer fordelt på 180 husstander som mottok mat på slutten av året. En stor takk til Lions, Røde Kors og Aurskog Sanitetsforening for et godt samarbeid.
Ønsketreet er rettet mot barnefamilier med vanskelige økonomiske kår, og organiseres av koordinator i Home-Start i samarbeid med Røde Kors. I år ble det oppfylt 145 gaveønsker.
Julaften for alle ble arrangert for 14. gang. Det deltok 10 frivillige og 30 gjester som koste seg med god mat, fine samtaler rundt bordet og utdeling av gaver.
Tusen takk til alle våre frivillige som gir av dere selv, og gjør andres hverdag litt bedre. En stor takk til alle våre samarbeidspartnere som gjør at vi kan få til så mye sammen. En varm takk til alle som har oppfylt ønsker på Ønsketreet, sponset gaver, gavekort, gitt klær og forbruksvarer til de som trenger hjelp i disse vanskelige tider. Tusen takk til dere som har gitt oss ekstra midler så vi kan fortsette arbeidet med å skape gode menneskemøter og lavterskeltilbud for alle i hele kommunen vår!
Vi gleder oss til nok et nytt og spennende år i frivillighetens tegn sammen med dere alle! ❤
Les vår Årsrapport2024
Del på:
-
Et sted å henge for ungdom
Har du lyst og er engasjert i barn og ungdom? Er du opptatt av lavterskeltilbud og inkludering? Vil du være med på «et sted å henge» for barn og ungdom? Da håper vi at du leser videre.
-
Trenger du karriereveiledning? 🌟
Trenger du karriereveiledning? 🌟 Sliter du med å skrive CV eller jobbsøknad? Har du spørsmål om jobbsøkeprosessen?
-
Kles- og matsentralen
Kles- og matsentralen er nå lokalisert i rådhuskjelleren, Rådhusveien 3, Bjørkelangen
-
Oppstart av aktiviteter 2025
Her finner du en oversikt over hvilke aktiviteter som er i gang igjen etter juleferie