Dagsturer med Carinas tut og kjør

Etter en lang tid med nedstenging og lite reising, kan vi så smått begynne å ta litt utpå igjen. Carinas tut og kjør tilbyr dagsturer for mindre grupper der smittevernet er godt ivaretatt.

19. august - I ENGEBRETH SOOTS FOTSPOR

En  guida tur med Eilif Mosbæk Starter ved Søndre Mangen gaard, ved Soot skjære der Engebreth ble født. Vi besøker Norges første sluseanlegg. Inntar en kaffe med "noko“ attåt. Tar en stopp ved Skullerud. Videre til Ørje og slusene der dere kan beskue de vakre dampbåtene som ligger på rekke og rad. Et deilig måltid på den omtalte Bakergaarden cafe i sentrum. Er du interessert i historie om vassdraget, er dette virkelig en opplevelse du bør få med deg. Eilif er bokforfatter og er et unikum på historie om mannen Engebreth Soot.  

Avreise Bjørkelangen kl. 11:00 (Oppmøtested avtales etter påmelding og hvor folk bor)

Hjemme ca 18:00

Pris pr. pers. kr. 1450

Påmelding innen 12. august

2. september - Tur til MAGNOR GLASSVERK

Magnor Glassverk ble grunnlagt allerede i 1896 i de dype grenseskogene på norsk side, Magnor, bare 3 km fra svenskegrensen (og 12 mil fra Oslo). De store skogene skulle gi brensel til de varme slukende smelteovneneAlle våre glass og krystall produkter er laget for hånd, med stor omsorg og kjærlighet av dyktige håndverkere. Ingelsrud Gård kan tilby dere en enkel lunsj med ferske grove rundstykker, hjembakt selvfølgelig, med rørte hagebær og ost. Mineralvann og kaffe med en liten "knupp" attåt. Omvisning på gården med litt historie og drift i dag, samt en tur innom gårdens systue Møysøm! Møysøm skreddersyr kåper til alle damer i alle fasonger samt barneklær fra 1-10 år. 

Avreise Bjørkelangen kl. 11:00 (Oppmøtested avtales etter påmelding og hvor folk bor)

Hjemme ca. kl.16:30

Pris pr. pers. kr 1250

Påmelding innen 18. august       

15. september - Tur til ØRJE

I Ørje blir vi møtt av Eilif Mosbæk. Han kan utrolig mye om Ørje, og Engebreth Soots historie. Vi skal innom Haldenvassdragets kanalmuseum, som er et senter for opplevelse, aktiviteter og kunnskap om vassdraget.  I flotte omgivelser spiser vi på Bakergaarden cafe. Det blir mulighet for vandring i Ørje sentrum. “Mosbæk” tilbyr 30% på et produkt. Før hjemreise kjører hun en tur opp på Ørje fort. Carina kan love dere en opplevelsesrik dag.

Avreise Bjørkelangen kl. 10:30 (Oppmøtested avtales etter påmelding og hvor folk bor)

Hjemme ca. kl. 17:30

Pris pr. pers.kr. 1350

Påmelding innen 6. september

Turene arrangeres av Carina Haugnes fra Ørje. Turene har normalt plass til 8 personer, men hun kan låne større bil som tar 16 personer eller sette opp to biler. Les mer om hennes dagsturer her og last ned program: Dagstur Auskog _Høland

Påmelding til Frivilligsentralen på tlf. 63852680 eller e-post frivillig@ahk.no 

2024 © Aurskog-Høland frivilligsentral