Informasjon om Koronavirus og frivillige oppdrag

Mange ønsker å hjelpe i denne krisetiden, og det er både bra og viktig for å komme gjennom denne situasjonen. Den frivillige innsatsen anbefales i god dialog med vår kommunale frivilligsentral.

VI TRENGER FLERE FRIVILLIGE

Vi trenger deg mellom 18 og 65 år som blant annet vil hjelpe å hente medisiner på apoteket, handle mat og lufte hund.  Vi trenger også deg som kan være ringevenn. Ringevenn erstatter besøksvenn fremover.

TRENGER DU HJELP, ELLER ØNSKER DEG EN RINGEVENN?

Kjenner du på ensomhet og ønsker deg et større nettverk? Trenger du hjelp til å hente medisiner eller handle mat? Kontakt oss, så skal vi forsøke å hjelpe deg.

VIKTIG INFO SOM MÅ LESES OG FØLGES FØR ET OPPDRAG

Alle frivillige har et selvstendig ansvar for å vurdere om en kan og bør bistå i aktiviteter fremover. Alle må samtykke til at Frivilligsentralen registrerer personopplysninger, og godta Taushetserklæring og retningslinjer. Alle har etisk og moralsk taushetsplikt. Instruks for frivillige og Instruks for kjøring av varer og annet til folk som sitter i isolasjon og karantene må leses og følges før oppdrag.

VIKTIG NÅR DU ER FRIVILLIG

  • først og fremst må du følge statlige og lokale anbefalinger og regelverk 
  • ikke bryte smittebarrierer ved karantene/isolering 
  • ikke foreta helsefaglige vurderinger i din bistand/oppfølging av personer i hjemmeisolasjon – eller karantene 
  • du skal vise fram gyldig legitimasjon og ID-bevis fra Aurskog-Høland Frivilligsentral som frivillig deltaker 

Beslutninger og anbefalinger fra Helsedirektoratet som gjelder frivillige organisasjoner finner du her: Kapittel 9 Frivillige organisasjoner Følg utvikling av koronaviruset på: Aurskog-Høland kommune og Helsedirektoratet

ØKENDE ENSOMHET

Det venter en veldig vanskelig tid for mange fremover, og flere vil oppleve ensomhet. Nå trenger vi en felles dugnad for å hjelpe hverandre. Det er mulig å bry seg selv om vi ikke kan ha nærkontakt med hverandre. Ring en du vet er alene og spør om du kan hjelpe til med noe. Kanskje du kan handle for en som sitter i karantene, gå en tur sammen med en nabo eller ta en telefonsamtale / chatte med en du vet er alene. - Bry deg og du vil garantert få minst like mye tilbake som du gir selv!

KONTAKTOPPLYSNINGER

Rita Berget Lindblad tlf. 98 21 21 79 (alle dager)

Annemieke van Middelaar tlf. 939 73 964 (tirsdag og torsdag)

Mona Rita Lie tlf. 905 82 078 (mandag og torsdag)

Bjørn Innlagen tlf. 988 21 278 (onsdag og fredag)

E-post frivillig@ahk.no

Takk for at du bryr deg ❤️

2020 © Aurskog-Høland frivilligsentral