Lene Hoff Holmedahl er vår koordinator for Home-Start Familiekontakt!

I august starter endelig Aurskog-Høland kommune opp med Home-Start familiekontakt som er et frivillige familiestøtteprogram

Lene Hoff Holmedahl starter opp i en 50% koordinatorstilling i slutten av august. Lene jobber nå i barneverntjenesten i Lillestrøm som familieterapeut. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med Lene, og få startet opp dette etterlengtede tilbudet til barnefamilier.

Tilbudet fra Home-Start Familiekontakten er et supplement til det offentlige hjelpeapparatet. Hensikten er å forebygge utvikling av belastninger og stress, støtte familien på det de mestrer og avlaste etter familiens behov. Behovene til familiene som får hjelp er ulike, avhengig av livssituasjon. Det overordnede motivet er å gi barna en god barndom, gjennom å styrke foreldrene.

HSF er et lavterskeltilbud som bidrar til forebyggende barnevern, psykisk helsevern og dernest god samfunnsøkonomi. Home Start sin visjon er at alle småbarnsfamilier som er i en sårbar fase, skal få den støtten de trenger for å gi barna trygge og gode oppvekstvilkår.

Lenes oppgaver vil blant annet bestå av å administrere avdelingen slik at den fungerer i tråd med Home-Start Worldwides erklæring om prinsipper og metoder. Rekruttering, opplæring og veiledning av frivillige. Holde kontakten med andre instanser som arbeider med småbarnsfamilier. Foreta det første besøket i hver familie. Avgjøre sammen med familien og den frivillige når behovet for støtte ikke lenger er til stede. Sørge for evaluering og eventuell oppfølging.

Frivillige Home-Start familiekontakter ønskes

De frivillige i Home-Start Familiekontakten blir omtalt som familiekontakter, og bidrar til å støtte en småbarnsfamilie. Det er stor spredning i bakgrunn og alder blant familiekontaktene. Fellestrekket er at de har tid og lyst til å være sammen med en småbarnsfamilie regelmessig. De aller fleste familiekontaktene er i arbeid, noen arbeider deltid eller er pensjonister. Les mer om frivillige familiekontakter her

Registrer deg

Lyst til å være med å starte opp og utvikle et viktig tilbud til småbarnsfamilier i Aurskog-Høland sammen med Lene og Frivilligsentralen? Registrer deg som frivillig på vår hjemmeside Lene kontakter deg så fort hun er på plass i jobben i slutten av august.

2024 © Aurskog-Høland frivilligsentral