Nytt tilbud! Spisevenn

Vi ønsker å etablere tilbudet spisevenner i kommunen. Det er aktuelt å etablere flere tilbud der frivillige kan spise sammen med ensomme eldre. Gjerne koble ensomme i alle aldre som kan være med å lage mat og spise sammen. Bakgrunnen er et kommunestyrevedtak om etablering av spisevenner i Aurskog-Høland kommune.

Info om prosjektet: Matglede -  å spise sammen er koselig og bra for helsen

At det blir flere eldre og at flere skal bo hjemme lenger, betyr også at flere står i fare for å bli aleneboende. Ensomhet og isolasjon påvirker både den fysiske og psykiske helsa, og er en av vår tids største helseutfordringer.
For personer som melder at de ofte eller alltid er ensomme, kan ensomhet bidra til å forsterke eksisterende helseproblemer eller være en risikofaktor for å utvikle helseproblemer. I prosjektet Matglede vil vi legge vekt på å være forebyggende. Aktivitet, deltakelse og sosialt fellesskap er viktig for alle mennesker gjennom hele livet. Det er viktig å gi livskvalitet til eldre gjennom blant annet tilpassede aktiviteter, god mat og ernæring. Forskning viser at å spise alene øker risikoen til feil -og underernæring betraktelig. 

Vi ønsker å bidra til å redusere ensomhet blant eldre ved at de blant annet får tilbud om å spise sunn og god mat sammen med andre.

Målgruppe

  1. En til en tjeneste: Eldre aleneboende
  2. Fellesmåltider: Beboere i omsorgsboliger, aleneboende og beboere på sykehjem
  3. Gruppetilbud: Trivselssentrene, mosjonsgrupper, strikkekafe etc.

    Prosjektet vil være en vinn-vinn situasjon der mange får glede av samspising. Pårørende og hjemmesykepleien vil merke mindre belastning i hverdagen. Mange frivillige vil oppleve det å være spisevenn som noe nyttig, hyggelig og de får et godt måltid. Prosjektet vil også bidra til økt samarbeid på tvers av sektorer, lag, foreninger og næringsliv.


For å lykkes er vi avhengig av frivillige som kan bidra! Bryr du deg? Ønsker du bidra slik at flere kan spise og ha det koselig sammen? Meld deg som frivillig!

Neste steg er å kartlegge tilbud som finnes i kommunen og nå de som trenger å spise sammen med noen.


2024 © Aurskog-Høland frivilligsentral