Rekordmange aktiviteter i Frivillighetens år 2022

Stor økning i Frivillighetens år

Rømskog og Aurskog-Høland frivilligsentraler og Home-Start familiekontakten formidler ulike oppdrag og aktiviteter som følgetjeneste, familiekontakter, hjelp til praktiske oppgaver, språk- og kulturverter, besøks- og turvenner, seniornett- og leksehjelp, natteravner, stasjonsvenner, strikke- og trimgrupper.  

Vi har 5 seniorsentre i kommunen. De er godt besøkt, og de har alt fra 20 til 80 besøkende.

Turgruppa for 50+ møter fast på Bjørkelangen stasjon hver onsdag kl. 10:00. Gruppa går på ulike steder i kommunen. Det har vært veldig god deltakelse, og stadig flere blir med.

Begge sentralene har ulike møteplasser som er åpent for alle.
Torsdag etter skoletid inviteres barn og unge til Bjørkelangen stasjon der det serveres mat, de kan spille, gjøre lekser og være sammen med venner.
I 2022 fikk vi prosjektmidler fra både Gjensidige- og Sparebankstiftelsen til å jobbe med bl.a. fritidstilbud til barn og unge. Det har vært ansatt 1 prosjektleder og 15 ungdommer i løpet av året. 

I desember ble vår utstyrssentral på Bjørkelangen til BUA Aurskog-Høland. Her låner vi ut ski, fjellpulker, alpinutstyr, skøyter, truger, telt, packrafter, sykkelvogner, tursekker og mye mer.

Musikkbingen lånes ut gratis til alle som trenger et øvingslokale. Det benyttes av både band og enkeltpersoner. 

Vi har fått flere, nye frivillige familiekontakter i 2022 og mange familier har fått hjelp av Home-Start familiekontakten. 

I desember ble Ønsketreet arrangert i samarbeid med Røde Kors, og vi fikk inn rundt 150 ønsker. Alle ønskene ble oppfylt. Det var stor giverglede fra både privatpersoner, næringsliv og foreninger. Julaften for alle ble arrangert for 12. gang. Det var 7 frivillige og 26 gjester som koste seg med god mat, fine samtaler rundt bordet og utdeling av gaver.

På grunn av krigen i Ukraina og en stor prisøkning på blant annet mat, drivstoff og strøm er det mange som sliter. Det har blitt samlet inn klær, utstyr og forbruksvarer til flyktninger og andre trengende i løpet av året. Det er mange titalls personer som har fått ukentlig hjelp, takket være alle frivillige som har bidratt. Det har  vært en enorm giverglede!

På tampen av året er det registrert nærmere 600 frivillige som bidrar på våre ulike aktiviteter. Det er et godt og konstruktivt samarbeid med lag, foreninger og næringsliv som Lions, Sanitetsforeningen, Røde Kors m.fl.

Totalt er det gjennomført over 3000 aktiviteter og oppdrag på over 10 000 timer!

Så frivillighetsåret 2022 gav virkelig resultater!
Det ble en økning på over 150 frivillige fra fjoråret.
Fra 2020 har vi doblet antall frivillige, aktiviteter og oppdrag.

Så; TUSEN TAKK til alle våre frivillige som gir av dere selv, og gjør andres hverdag bedre.
En stor takk til alle som har oppfylt ønsker på Ønsketreet, sponset gaver, gavekort, gitt klær og forbruksvarer til de som trenger hjelp i disse vanskelige tider.  
En stor takk til dere som har gitt oss ekstra midler så vi kan fortsette arbeidet med å skape gode menneskemøter for alle i hele kommunen vår!

Vi gleder oss til nok et nytt og spennende år i frivillighetens tegn! 


2024 © Aurskog-Høland frivilligsentral