Ungdommer er ansatt og vi er klare for høsten

Prosjektet går fremover, og vi gjør oss klar for en spennende høst. 16 ungdommer er ansatt i prosjektstillinger, "Et sted å henge" fortsetter på torsdager og vi skal blant annet arrangere seminar 5. november for alle som bidrar til at barn og unge har en meningsfull fritid i vår kommune.

Ansettelse av ungdommer

Prosjekt fritid barn og unge, går fremover og utvikler seg i takt med innspillene vi får. Sammen med styringsgruppen, som består av representanter fra ungdomsrådet, rådet for personer med nedsatt funksjonsevne, og kommunalt ansatte fra frivilligsentralen, helse- og livsmestring, kultur- og medvirkning og oppvekst og utdanning prøver vi noe nytt. Vi har brukt våren, på å intervju 36 ungdommer. Vi  har ansatt16 ungdommer i prosjektet. Ungdommene skal delta og drifte arbeidsgruppene i prosjektet. Intervjuene ble gjennomført i grupper og besto av 2 gruppeoppgaver. En praktisk oppgave og en case. 

Praktisk oppgave gruppeintervju

Ungdommene skal i løpet av høsten jobbe med å svare ut prosjektet sine mål. En gruppe skal utarbeide en mulighetsstudie av ungdommens hus, i samarbeid med ressurspersoner i kommunen, næringslivet og lag og foreninger. Den andre gruppen skal utvikle og teste nye tiltak på ungdomstilbudet "et sted å henge" og kanskje prøve ut andre ungdomstilbud på Aurskog- Høland Frivilligsentral. Den tredje gruppen skal undersøke og foreslå tiltak for å øke andelen unge som deltar i organiserte fritidsaktiviteter. 

Praktisk oppgave gruppeintervju 

Ved å la ungdommen få invitere inn, istedenfor at voksne inviterer ungdommen til å gi innspill, tror vi at vi, effektivt kan sikre at alle innspill blir vurdert og at vi til slutt kommer frem til de beste løsningene. Ungdommene vil invitere fagpersoner, samarbeidspartnere og andre ungdom til å gi innspill og bidra i arbeidsgruppene.

Praktisk oppgave gruppeintervju


" Et sted å henge"

Alle ungdommene som er ansatt skal også bidra til driften av "Et sted å henge" på torsdager på frivilligsentralen. De skal sammen med våre fantastiske frivillige lage mat, delta på aktiviteter som gaming, brettspill og aktivitetsdager og være der for de ungdommene som benytter tilbudet. Tilbudet starter opp igjen 25.8.

Aktivitetsdag på "Et sted å henge" våren 22


Seminar 5. november

Vi planlegger et seminar den 5. november i kultursalen. Seminaret handler om hva som er beste praksis, for å inkludere ungdommer i en meningsfull fritid. Vi vil ha både lokale og eksterne presentatører, som vil vise oss hvordan de løser de samme utfordringene som vi har.  Alle lag og foreninger tilknyttet barn og ungdom, næringslivet, ungdommen og kommunen blir invitert til å delta. 

God sommer!

Vi ønsker dere alle en riktig god sommer, og gleder oss til en spennende høst :)

2024 © Aurskog-Høland frivilligsentral