Vi har fått støtte fra Sparebankstiftelsen DNB!

Aurskog-Høland Frivilligsentral har fått 150 000 fra Sparebankstiftelsen DNB til Et sted å henge og fritidsaktiviteter. Det er veldig kjærkomment, og vi er enormt takknemlige! @sparebankstiftelsendnb #sparebankstiftelsendnb

Fjorårets prosjekt om fritid barn og unge med daværende prosjektleder Linda Krogsvold Aasnes hadde ungdomsansatte som bidro med å innhente informasjon om fritidsaktiviteter, ungdommens hus og opprettet Et sted å henge på stasjonen. Dette ble finansiert med midler fra Sparebankstiftelsen DNB. Vi ønsker å videreføre og -utvikle tilbudet til ungdom etter skoletid, og sendte en ny søknad til Sparebankstiftelsen DNB. Tirsdags kveld fikk vi en gledelig beskjed om at vi har fått innvilget kr. 150 000 til tiltaket. Vi er enormt takknemlige!

Vi har flere frivillige som bidrar hver torsdag. Vi ser at flere av de ungdommene som kommer hver uke er de som trenger og ønsker voksenkontakt. Ungdommen etterspør også muligheten for å lage mat, bake, arrangere ulike aktiviteter som karneval, brettspillkveld, grilling ute i parken, bordtennisturnering m.m. Vi ser at det er behov for et tilbud som ikke er organisert med faste gjøremål, og at det må være gratis så alle har mulighet til å delta.

Vi har nå forsøkt å ha dette tilbudet i ett års tid, og har en del erfaringer og tilbakemeldinger vi ønsker å realisere for å kunne tilby ungdommen tilpassede aktiviteter og tilbud.
Mat viser seg å være en viktig faktor som trekker mange ungdommer, og gir godt samhold. Å kunne lage og spise mat sammen er viktig, og gir gode stunder sammen. Det er mange som føler på ensomhet, og ikke har det så bra hjemme. Vi merker at de søker voksenkontakt, og gjerne vil spille sjakk, kortspill eller bare sitte å prate. Vi startet tilbudet med å servere varmmat, og mange var innom oss etter skoletid for å spise. Nå har vi brød og pålegg, og merker at flere velger bort tilbudet. Vi ønsker derfor å utvide tilbudet til en ettermiddag med varmmat, og ha brød og pålegg tilgjengelig de andre dagene. Mange ungdommer er innom Bjørkelangen stasjon i løpet av dagen mens de venter på skolebussen eller at de skal videre på andre aktiviteter. Vi merker at stedet har blitt en trygg base for ungdommen, og at vi kan gjøre en forskjell for de som sliter.

Kort oppsummert så ønsket vi oss midler til å kunne servere sunn og god mat en gang per uke, og ha brødmat, frukt og grønt tilgjengelig de andre dagene. Vi er opptatt av matsvinn, og vil lage porsjoner som kan fryses ned og enkelt tines opp ved behov. Vi ønsker oss mer aktivitetsutstyr som kan benyttes både ute og inne, og som kan være med å skape en hyggelig, sosial ramme på tvers av alder, kjønn, religion og kulturer. Det er ønskelig med temakvelder og kurs for våre frivillige og ungdom på aktiviteten med fokus på å lage sunn og god mat. Vi ønsker også å lage en liten filmsnutt om tilbudet som kan vises på skolens skjermer, og andre aktuelle steder for å gjøre tilbudet kjent.

2024 © Aurskog-Høland frivilligsentral