Samskaping i Aurskog-Høland

Hvordan kan vi jobbe sammen om å løse framtidens utfordringer?

Det er brukere og innbyggere som er ressurser og eksperter på sine egne liv. Deres behov, mål og ønsker blir oppfylt ved bruk av blant annet egen kompetanse og ressurser. Slik kan kommunen endre sin rolle og samhandling, for å oppnå bedre kvalitet på tjenestene. Det handler først og fremst om å ha et godt liv – ikke å få en tjeneste.

Innbyggerne skal inkluderes i utviklingen og utformingen av lokalsamfunnet og kommunens tjenester. Kommunen skal skapes, utvikles og bidra til det gode liv sammen. Det får vi til ved å samarbeide på tvers med kommunens virksomheter, frivilligsentralen, lag, foreninger, skoler og næringsliv m.fl.

Gjennom samarbeid med kommunens innbyggere, skal vi skape løsninger der tjenestebehov blir dekket på nye måter. Det kan bl.a. gjøres ved å skape flere arenaer som kan bidra til å møte fremtidens utfordringer.

Kommune 3.0-prosjektet har utviklet en verktøykasse som virksomhetene kan bruke for å forstå samskaping og frivillighet, identifisere hvilke områder det er aktuelt med frivillig innsats, kartlegge frivillige ressurser i sitt nærmiljø og hvordan frivillige kan rekrutteres og beholdes.

Verktøykasse for samhandling

Aurskog-Høland Foreningsportal

2024 © Aurskog-Høland frivilligsentral